Vi begynder med en snak om, hvad du har brug for hjælp til, og derudfra fastlægger jeg behandlingen. Som regel vil der være tale om et miks af flere teknikker, først og fremmest KST og triggerpunktmassage.

Under selve behandlingen ligger du – med tøjet på – og slapper af. Behandlingen er meget blid: som udgangspunkt arbejder jeg med et tryk på ca. 5 gram – nogenlunde det samme, som et ark papir vejer.

Massage af triggerpunkter og på bindevæv foregår dog tit bedst på den nøgne hud – men selvfølgelig er huden kun blottet der, hvor du skal behandles.

Hvor mange behandlinger?

Somme tider skal en krop bruge lidt tid på at finde ud af, hvad der foregår, og så sker der ikke rigtig noget før ved anden eller måske tredje behandling.

Hvis der efter tredje behandling stadig ikke er nogen mærkbar forbedring, vil jeg foreslå dig at vi afbryder forløbet. KST kan hjælpe på meget – men trods alt ikke alting.

Men formentlig virker behandlingen, og hvor længe skal du så blive ved?

Det er naturligvis svært at svare på – og først og sidst bestemmer du det selvfølgelig selv. Generelt gælder det, at jo ældre dine skavanker er, jo flere behandlinger vil du have brug for. Som oftest vil man dog kunne komme langt på tre til fem behandlinger. Enkelte kan klare sig med en eller to behandlinger, og enkelte andre har brug for længere forløb for at holde problemerne i ro.

Hvor tit?

Der bør mindst gå en uge mellem behandlingerne. Kroppen arbejder selv videre i nogle dage efter en behandling, og den skal have tid til at finde på plads i sit nye leje, før vi piller ved den igen.

Hvor længe?

Regn med, at en behandling, inkl. indledende samtale, varer en times tid til halvanden. Børn op til teenagealderen behandles dog højst en halv time.